لاریجانی: حمله به ایران جنگ روانی و ائتلاف تصنعی است.
دبیر شورای عالی امنیت ملی با عملیات روانی خواندن حمله آمریکا به تاسیسات هستهای ایران تاکید کرد: امکان حمله به ایران درصد بسیار پایینی دارد.
دبیر شورای عالی امنیت ملی در جمع خبرنگاران هدف خود از سفر به قم را ارائه گزارشی از وضعیت پیرامونی در کشورهای منطقه و طرحهای آمریکا در خاورمیانه به مراجع و علمای قم عنوان کرد.
وی با اشاره به تحرکاتی در منطقه که به دنبال تفرقهافکنی بین شیعه و سنی شده است، گفت:این جریانات نشان از کاری طراحیشده و اطلاعاتی دارد که کشورهای آمریکا ، انگلیس و برخی از کشورهای منطقه به آن دامن میزنند.
وی در خصوص حمله آمریکا به تأسیسات هستهای ایران که در برخی از منابع خبری آمده گفت: این خبرها واقعی نیست و این اولین بار نیست که این خبرها منتشر میشود در طول یک سال اخیر چندین بار این موج خبری که بیشتر از جنس عملیات روانی است به وجود آمده است.
وی همچنین با تأکید بر هوشیاری همه جانبه نیروهای مسلح برای شرایط خاص گفت:امکان حمله به ایران درصد بسیار پایینی دارد و خبرهای منعکس شده در این زمینه بیشتر نوعی ائتلاف تصنعی برای فشار به ایران است که ما باید با تدبیر این دوره گذار را طی کنیم.
لاریجانی در خصوص ساخت موشک پرتاب ماهواره توسط ایران گفت: این تکنولوژی مهمی است که کشورهای بزرگ دنیا دارند و ما نیز بر روی این موضوعات در حال کار هستیم.
وی در ادامه با ارائه گزارشی از وضعیت پرونده هستهای ایران گفت: با اشاره به طرح اروپاییها مبنی بر عدم فعالیتهای هستهای ایران گفت: این امر باعث شد که ما از تعلیق دست برداریم و امروز اروپاییان به اشتباه خود در زمینه طرح ارائه داده پی بردند و البرادعی نیز به اشتباه این طرح معترف است.
وی با بیان اینکه ایران دو سال تعلیق کرد که برنامه خود را درون یک تفاهم پیش ببرد اظهار داشت: بعد از طرح غیر منصفانه اروپاییان ما نیز فعالیتهای هستهای خود را آغاز کردیم و ظرف 8 ماه اول به زنجیره غنیسازی رسیدیم و اردیبهشت امسال یک زنجیره غنیسازی آماده کردیم.
وی با اشاره به بسته پیشنهادی اروپا گفت: ما از بسته پیشنهادی اروپا استقبال کردیم و هیچگاه مذاکره را رها نکردیم و این اروپاییان بودند که مذاکره را به هم زدند.
لاریجانی افزود: این امر نشان میدهد اروپاییان هدف دیگری را دنبال میکردند زیرا دستاوردی که برای ایران به وجود آمده دستاورد سادهای نیست و کشور به یک ظرفیت بالا دست پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه اروپاییان از جایگاه ایران در منطقه و ظرفیت و فنآوری ایران در هراس هستند گفت: آنها با بیداری اسلامی که ایران در منطقه ایجاد کرده است مخالفند و این مخالفت را در برهههای مختلف نشان دادند.
دبیر شورای عالی امنیت ملی افزود: ما معتقدیم اگر مردم در منطقه خود به سرنوشت خود مسلط باشند بسیاری از نابسامانیها رفع میشود. اگر خانم رایس معتقد به دموکراسی در طرح منطقه خاورمیانه جدید است هیچکس با این دموکراسی مخالف نیست خودشان هستند که مخالفند و این رفتار دوگانه آمریکا در منطقه ایجاد مصیبت کرده است. لاریجانی گفت: اگر واقعاً شما هدفتان از طرح خاورمیانه جدید دموکراتیزه کردن منطقه است چرا در قضیه فلسطین با حماس مخالفت میکنید.
وی افزود: آمریکا با شکستی که در انتخابات آن کشور صورت گرفت باید تنبیه شده باشد که نگاه دقیقتری به منطقه خاورمیانه داشته باشد. این منطقه اینقدر بسیط نیست که با دستورالعمل خطی بتوان مسائل آن را حل کرد. افراد مطلع و آگاه به این منطقه میتوانند استراتژی دقیقی را ارائه دهند.
لاریجانی خاطرنشان کرد: الان بهترین فرصت است که آمریکاییها درست به منطقه نگاه کنند. من در استراتژی جدید آمریکا در عراق تیزهوشی ندیدم و فکر میکنم هنوز در چارچوب قبلی گام برمیدارند و دشمنتراشی میکنند. آنها باید بدانند با حرکت نظامی نمیتوان عقیدهای را تحمیل کرد.
لاریجانی گفت: در مسئله هستهای ایران نیز همین اشتباه از سوی آمریکاییها در حال تکرار است.
وی تأکید کرد: مسئله اتمی ایران ظرفیت مهمی برای ما است و ما هیچ دلیلی نمیبینیم امروز برای سهلانگاری در کار روزمره خود سرنوشت و آینده فرزندان ایران را به ناکجاآباد ببریم که از این فناوری دور شود. این سرمایهای است که باید با تدبیر طراحی و دقتنظر و به موقع بر روی آن کار شود تا با هزینه کمتری مسیر طی شود.
وی در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس در خصوص اظهارات سفیر آلمان در ایران گفت: اظهارات سفیر آلمان حاکی از بیاطلاعی است. اگر در این مسئله اتحادیه اروپا با سولانا همراهی نکردهاند تقصیر ما نیست.
وی گفت: آقای سولانا به عنوان نماینده اتحادیه اروپا و 1+5 برای مذاکره با ما آمد و با ما تفاهم کرد حالا اتحادیه اروپا قبول نکردند اشکال از ما نبوده است آنها به هم زدهاند.
وی همچنین در خصوص این اظهار سفیر آلمان مبنی بر پذیرش تعلیق کوتاهمدت توسط دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران گفت: تعلیق را ما نپذیرفتهایم 11 بند تفاهمنامه ما موجود است و تعلیق در آن نیست ما یک تفاهم اصولی برای آینده امضا کردهایم که هم نگرانی آنها رفع شود و هم نگرانی ما که دارای چارچوب منطقی بود.
لاریجانی در خصوص پایان مهلت 60 روزه شورای امنیت به ایران گفت: ما باید در مسیر خودمان به جایگاه اصلی که برنامهریزی شده برسیم و از هرگونه اقدامی که در جهت حل و فصل مسئله از طرف گفتوگو باشد استقبال میکنیم و در این زمینه هر فرصتی به وجود بیاید که به صورت منطقی و عادلانه به موضوع نگاه کند ما به آن توجه میکنیم.
وی در خصوص مخالفت اروپا و آمریکا با فعالیتهای هستهای ایران گفت: این یک حالت بهانهجویی است در واقع موضوع هستهای ایران از نظر ماهیت فنی و حقوقی هیچ مشکلی ندارد و در چارچوب انتیپی بوده است و آمریکاییها با نگاه ابزاری به شورای امنیت از این شورا سوءاستفاده میکنند.
لاریجانی در خصوص موضعگیری علما و مراجع در حمایت از فعالیتهای صلحآمیز هستهای گفت: علما و دانشمندان اسلامی نمادهای قوی اراده ملی ما هستند و وقتی اینها نظر خود را میدهند نشانه این است که مردم ما نسبت به این پدیده پایدار هستند.
وی در خصوص اقدامات انجام شده در زمینه آزادسازی دیپلماتهای دستگیر شده در عراق گفت:ما سخت در تلاش هستیم و با رئیس جمهور عراق نیز در این زمینه تماسهای صورت گرفته و امیدواریم به زودی این دیپلماتها آزاد شوند.